Sara Maars
Ryanair-nyttkoncept.jpg

Koncept

Idé & koncept / digitalt

GU TRANSLATE

Utomhusreklam.jpg

RAPPARE
Retorik, grundkurs, 15 hp
Klassisk poesi, 75 hp
Genusvetenskap, grundkurs, 30 hp

REALITYSTJÄRNA
Likabehandling, konflikthantering och mobbning, 15 hp
Psykologi med inriktning mot sexologi, 30 hp
Träningslära, 7,5 hp

E-SPORTARE
Gameplay design, 7,5 hp
Rörelselära och prestationsförmåga, 7,5 hp
Evidensbaserad fysioterapi och sjukgymnastik, 15 hp

Pushnotis.jpg

Kund: Göteborgs Universitet
Byrå: Valentin & Byhr
Kreatörer: Cornelia Kampe, Sara Maars,
Simon Chekroun & Julia Carlsson

 

UPPDRAG

Sverige är ett land där alla ges möjlighet att studera vidare efter gymnasiet, men förutsättningarna ser inte lika ut för alla. Det finns barriärer som hindrar ungdomar att söka sig till universitetet. Det handlar inte bara om ungdomarnas betyg, utan också om föräldrarnas inställning till just universitetsstudier. GU vill nå föräldrar till högstadieelever så att de inspirerar sina barn att studera vidare efter gymnasiet.

INSIKT

Vi vill rasera förutfattade meningar som säger att GU endast är till för akademiker och läshuvuden och visa upp den bredd av möjligheter som studier på Göteborgs universitet kan erbjuda. Vi vill få pessimistiska föräldrar att förstå att universitetsstudier är en bra idé oavsett om du vill bli årets kock, landslagstränare eller astronaut. Vi vill visa att ungdomars drömmar går att förverkliga och visa att de flesta intressen går att stoppa in i en universitetsstudie. Med Göteborgs universitets breda utbud kan ungdomarna välja utbildning utifrån deras personliga intressen, oavsett vilka de än må vara.

IDÉ – GU TRANSLATE

Låt oss presentera GU Translate – en sökmotor som översätter drömmar till verklighet. I vår mobilapp och på en kampanjwebbplats kan föräldrar och ungdomar enkelt skriva in ett drömyrke, hur knasigt det än är, och få en mängd förslag på utbildningar som tolkar drömmen i fråga. Idén till såväl namn som utförande, är inspirerad av den populära sökmotorn Google Translate, nu omvandlad i Göteborgs universitets regi. Sökmotorn kommer precis som Google Translate att fungera på en mängd olika språk.

För att ge användarna en chans att få ut ännu mer är det även möjligt att aktivera push-notiser i appen. Detta för att tillgodose ungdomarna (och föräldrarna) med löpande tips under en längre period. På så sätt kan man redan i högstadiet förbereda sig för universitetsutbildningen eller kursen man är intresserad av, på ett roligt och lättsamt sätt. De utbildningsförslag man fastnar för i appen kan man spara i det vi har valt att kalla ”drömfångaren”.

 

 

Idé & koncept / Film

The Breakup – Loctite Super Glue

manus.jpg
 

Kund: Loctite Super Glue
Kreatörer: Simon Chekroun, Stefán Hilmarsson,
Sara Maars, Alicia Wennstig
Pris: Silverfisken för bästa filmproduktion 2015
(
Hey, it's Enrico Pallazzo)

UPPDRAG

Skapa en humoristisk reklamfilm, riktad till unga vuxna, som börjar positivt men slutar i tragik. Använd endast mobilkamera. Marknadsför Locitite Super Glue som enkelt och stenhårt, på 30 sekunder.

INSIKT

Igenkänning är ofta den bästa nyckeln till humor. Vem har inte någon gång siktat högt, för att sedan se sina förhoppningar grusas? Och vem kan inte känna igen sig i ett uppbrott? Kan en sådan universell upplevelse göras parodi på? Och hur kan man göra en reklamfilm som slutar på en negativ not, men som ändå lyfter varumärket och skapar försäljning för produkten?

IDÉ

När du vill att det ska hålla för evigt!

 

Idé & koncept / film

Real food doesn’t last forever

Kund: Gothenburg Food Trucks Company
Kreatörer: Felicia Hellqvist, Rickard Netsner, Sara Maars

 

UPPDRAG

Köpcentrumet Nordstan ska i samarbete med Gothenburg Food Trucks öppna en food court. GFT är relativt nya, men har med sina ekologiska rätter redan en etablerad kundkrets. Deras nya placering sätter dem i direkt konkurrens med snabbmatskedjorna som redan finns i Nordstan. De behöver visa nya målgrupper att deras mat är bättre än snabbmat, men vill samtidigt inte komma med pekpinnar kring sitt ekologiska ställningstagande.

INSIKT

För några år sedan florerade videos på nätet som visade hur cheeseburgare kunde överleva i åratal utan några mögelangrepp. Många konsumenter äcklades då över den mängd konserveringsmedel som använts. Ekologiska varor, som GFT använder sig av, har sämre hållbarhet. Att något ruttnar är alltså ett gott tecken på att maten innehåller rena råvaror.

IDÉ

Umami burger vs Cheese burger. Efter konsultation med en mikrobiolog byggdes en fotostudio. De båda hamburgarna placerades bredvid varandra under varsitt lock. Varje halvtimme, under 20 dagar, togs locken av och båda burgarna fotograferades. Detta resulterade i en spännande timelapse film där vinnaren är något oväntad. 


 

Kommunikationskoncept

Ryan Air

Ryanair-nyttkoncept.jpg
Ryanair-nyttkoncept_zoom.jpg
Ryanair-nyttkoncept-dubbel.jpg

Kund: Ryanair
Kreatörer: Cornelia Kampe, Sara Maars


 

UPPDRAG: RYANAIR VILL HA NÖJDARE KUNDER.

Ryanair är en stor och kontroversiell aktör på flygmarknaden. De konkurrerar
inte för bäst komfort, störst kulinarisk upplevelse eller med avgång från närmsta flygplats. Istället utlovar de en snabb och säker resa till marknadens lägsta pris. Ändå placerade sig Ryanair näst sist bland världens varumärken i en kundundersökning av Siegel & Gale 2014.


INSIKT: STYR OM FÖRVÄNTNINGARNA.

Ryanair har aldrig utlovat högklassig service eller komfort. I dagsläget konkurrerar de i stort sett enbart med sin låga prispunkt. Ändå är kunderna missnöjda. Kan vi styra om resenärernas förväntningar, visa dem vad Ryanair faktiskt har att erbjuda, och därefter börja konkurrera på fler sätt än det uppenbara?


IDÉ: MAN RESER INTE FÖR ATT FLYGA,
MAN FLYGER FÖR ATT RESA.

Destinationen är målet. Ryanair har som mål att ta dig dit så snabbt, säkert och billigt som möjligt. Ryanair är inte upplevelsen, de tar dig till den. Konceptet vågar driva med Ryanairs image och äger lågpriskategorin rakryggat, samtidigt som den kommunicerar flygbolagets nya identitet: Varför spendera pengarna på en lyxig flygresa i första klass med någon av våra konkurrenter, när du istället kan njuta av själva destinationen – förstklassigt?